Műszempilla építés – Gyakori kérdések

Az 1D-6D műszempilla szettek gyakorlott pillaépítő esetében körülbelül 1,5-2 órát vesznek igénybe. Ez Függhet a saját szempillák mennyiségétől, a műszempilla ragasztó megkötésének sebességétől, kliens nyugtalanságától.

klasszikus/Classic műszempilla azaz 1D (illetve régi nevén 3D), amikor a szempillákra egy „idegen” műszempilla kerül, ezt hívjuk klasszikus (Classic) szempillának.

Volume műszempilla a szempilla vastagságának, térfogatának, volumenének növelését jelöli, gyakorlatilag minden ami nem klasszikus szempilla (tehát legalább 2 műszempilla kerül legyező pozícióban a természetes szempillára), ide tartozik, azonban az extra sűrű szempillákra manapság már külön csoport van.

Mega Volume műszempilla esetében a volumen (azaz az applikált műszempillák számának) kimagasló növelését növelését értjük. Legtöbben a 6D-tól felfelé értik a Mega Volume műszempillát.

Hívj most!

Szempilláink cserélődnek, mindenkinek saját ütemében, de folyamatosan. Mivel szempilla hosszabbítás, műszempilla építés szálasan azaz egyenként van saját pilláinkra applikálva, ezek lassan az eredeti szempilláinkkal együtt kipotyognak, így egyénenként változóan, de kb. 3-6 hetente esedékes műszempilla töltéssel vállalható. Érdemes még tudni, hogy mint minden ragasztónak, a műszempilla-ragasztónak is ártanak az olajos/nedves termékek, illetve a magas páratartalom. Érdemes átnézni kozmetikumainkat, amellyel esetleg a szem környékét, szempilláinkat sminkelnénk, festenénk, hogy garantáltan ne használjunk semmi olajos terméket az új műszempilláink környékén. Edzés illetve egyéb sport tevékenység okán is hullhat a műszempilla, mivel az izzadással is „ártunk” neki. Langyos vizes, (szempilla) samponos lemosással, tisztítással tarthatjuk minél tovább épségben mőszempilláinkat.

Amennyiben szakemberhez fordulsz, aki megfelelően képzett és lelkiismeretes, precíz munkát végez, akkor nem.. Fontos az is, hogy te se húzgáld műszempilláid, ne tépkedd, és ne dörzsölgesd, mivel ezek természetesen mind megröviditik a felrakott műszempillák „élettartamát”. Hosszú távon jobb a vékonyabb műszempilla, a vastagabbnál még inkább kell figyelni az imént írtakra. Érdemesebb a dúsításos technikával készült műszempillák közül választani a látványosab tekintetért, a vastag, már elavultnak számító műszempillák helyett. Az első felhelyezés után kapsz egy kis szempilla-fésűt, használd a műszempilláid karbantartására, óvatosan fésüld ki vele, nem baj, ha egy-két szál műszempilla kiesik. Fontos még, hogy smink eltávolításakor fokozottan ügyelj arra, hogy a műszempillák tövét óvatosan tisztítsd meg, de dörzsölni továbbra sem szabad. Időnként mosd meg a szemedet figyelve a műszempillákra, majd a vizet itasd fel alóla és fésüld át!

Érzékenyebbeknek időnként, de mivel nem érintkezik a bőrrel, az irritáció lehetősége meglehetősen kicsi. A műszempillák felhelyezés során az alsó szempillasort leragasztjuk, ezzel elkerülvén az összeragadást, majd felépítjük a műszempillasort. Mivel a szem csukva van az építés során, akár aludni is lehet közben. Lehet ugyan beszélgetni, de nem szerencsés, mert ilyen esetben a szájat mozgató izmok elkerülhetetlenül bemozdítják a kliens szemét és ilyenkor a ragasztó gőze irritálhatja. A ragasztógyártó cégek nagyrészt azonos, cianokrilát összetevővel rendelkező ragasztót készítenek, ami okozhat szenzibilitást az erre érzékeny vendégeknek.